Antena 3 CNN Externe Șeful diplomației iraniene consideră "posibil" un acord în jurul datei de 30 iunie

Șeful diplomației iraniene consideră "posibil" un acord în jurul datei de 30 iunie

Șeful diplomației iraniene consideră "posibil" un acord în jurul datei de 30 iunie
23 Iun 2015   •   00:34

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a afirmat luni că un acord cu Occidentul asupra controversatului program al Teheranului este "posibil" până la termenul de la 30 iunie "sau câteva zile mai târziu", scrie Agerpres.
 
"Există un angajament politic din partea tuturor pentru a obține progrese", a declarat Mohammad Javad Zarif la încheierea unei reuniuni, desfășurată la Luxemburg, cu omologii săi britanic, german și francez, precum și cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

Și, a continuat el, "dacă există această voință politică de a accepta realitatea și de a obține progrese pe baza a ceea ce am căzut de acord la Lausanne, atunci este posibil să încheiem (aceste negocieri) până la termenul limită sau câteva zile mai târziu".

Iranul și Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania) sunt angajate de peste 20 de luni în negocieri intense. Acordul final la care părțile speră să ajungă înainte de 30 iunie trebuie să garanteze caracterul pașnic al programului nuclear al Republicii Islamice, în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale care au consecințe negative asupra economiei iraniene.

Locul și data ultimului ciclu de negocieri la cel mai înalt nivel, pregătit de la începutul lunii iunie, la Viena, de experți ai părților implicate, nu au fost precizate până în prezent.

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close