x close

Şeful Goldman Sachs ar putea redeveni cel mai bine plătit director de pe Wall Street

de G.S.    |    20 Ian 2013   •   18:18
Şeful Goldman Sachs ar putea redeveni cel mai bine plătit director de pe Wall Street 416 Foto: Agerpres/AP

Şeful băncii americane Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, ar putea redeveni cel mai bine plătit director de pe Wall Street, după ce pachetul său salarial pentru anul trecut a depăşit 21 de milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.
   
Blankfein, director general al băncii, a primit pentru anul trecut acţiuni în valoare de 13,3 milioane de dolari. Valoarea acţiunilor, restricţionate în funcţie de performanţele băncii în perioada următoare, este cu 90% peste cea a titlurilor primite în 2011 şi reprezintă maximul pentru şeful Goldman Sachs de la declanşarea crizei financiare.
   
În total, Goldman Sachs a acordat în această săptămână acţiuni în valoare de aproape 100 de milioane de dolari celor mai importanţi 12 directori.
   
Banca a raportat recent profit net de 7,48 miliarde de dolari pentru anul trecut, în urcare cu 68% faţă de anul anterior.
   
În 2008, an care a marcat declanşarea crizei financiare la nivel global, Blankfein nu a primit salariu sau acţiuni, dar a încasat 41 milioane de dolari, ca urmare a unor pachete de compensaţii şi alte activităţi. În 2007, a încasat 79,3 milioane de dolari, inclusiv un bonus de 67,9 milioane de dolari.
   
Cel mai bine plătit director dintre cele mai mari şase bănci americane a fost în 2011 şeful JPMorgan, James Dimon, cu 23,1 milioane de dolari.

Citeşte mai multe despre:

Goldman Sachs Wall Street banci banci SUA economie salariu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati