Antena 3 CNN Externe Şeful Goldman Sachs ar putea redeveni cel mai bine plătit director de pe Wall Street

Şeful Goldman Sachs ar putea redeveni cel mai bine plătit director de pe Wall Street

Şeful Goldman Sachs ar putea redeveni cel mai bine plătit director de pe Wall Street
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Ian 2013   •   18:18

Şeful băncii americane Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, ar putea redeveni cel mai bine plătit director de pe Wall Street, după ce pachetul său salarial pentru anul trecut a depăşit 21 de milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.
   
Blankfein, director general al băncii, a primit pentru anul trecut acţiuni în valoare de 13,3 milioane de dolari. Valoarea acţiunilor, restricţionate în funcţie de performanţele băncii în perioada următoare, este cu 90% peste cea a titlurilor primite în 2011 şi reprezintă maximul pentru şeful Goldman Sachs de la declanşarea crizei financiare.
   
În total, Goldman Sachs a acordat în această săptămână acţiuni în valoare de aproape 100 de milioane de dolari celor mai importanţi 12 directori.
   
Banca a raportat recent profit net de 7,48 miliarde de dolari pentru anul trecut, în urcare cu 68% faţă de anul anterior.
   
În 2008, an care a marcat declanşarea crizei financiare la nivel global, Blankfein nu a primit salariu sau acţiuni, dar a încasat 41 milioane de dolari, ca urmare a unor pachete de compensaţii şi alte activităţi. În 2007, a încasat 79,3 milioane de dolari, inclusiv un bonus de 67,9 milioane de dolari.
   
Cel mai bine plătit director dintre cele mai mari şase bănci americane a fost în 2011 şeful JPMorgan, James Dimon, cu 23,1 milioane de dolari.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close