Antena 3 CNN Externe Şeful Interpol: 20.000 de jihadişti au tranzitat Europa cu paşapoarte furate sau false

Şeful Interpol: 20.000 de jihadişti au tranzitat Europa cu paşapoarte furate sau false

Şeful Interpol: 20.000 de jihadişti au tranzitat Europa cu paşapoarte furate sau false
Sursa foto: Foto: i-hls.com
19 Mai 2015   •   17:37

Din informaţiile de care dispune Organizaţia Naţiunilor Unite reiese că aproximativ 20.000 de jihadişti au tranzitat Europa cu paşapoarte furate sau false, mergând către zonele de conflict din Orientul Mijlociu, a declarat, astăzi, Jürgen Stock, secretarul general al Interpol.

"Lumea de astăzi se confruntă cu multiple ameninţări la adresa securităţii internaţionale", a spus oficialul european, prezent la Conferinţa Europeană Regională a Interpol, organizată anul acesta la Bucureşti.

Stock a precizat că migraţia ilegală, criminalitatea cibernetică şi fluxul de luptători străini sunt "pericole majore la adresa stabilităţii din Europa şi nu numai".

La cea de-a 43-a ediţie a Conferinţei Regionale Europene a Interpol, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, participă reprezentanţii structurilor de aplicare a legii din toate statele membre.

În cadrul conferinţei se discută despre securitatea frontierelor, terorism, criminalitate informatică, corupţie şi despre cooperarea poliţienească.

×
Subiecte în articol: Interpol jihadisti
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close