Antena 3 CNN Externe Şeful misiunii militare SUA din Afganistan ar putea fi demis

Şeful misiunii militare SUA din Afganistan ar putea fi demis

Şeful misiunii militare SUA din Afganistan ar putea fi demis
23 Iun 2010   •   05:50

 

Preşedintele american "nu exclude posibilitatea de a-l demite" pe generalul Stanley McChrystal, şeful misiunii SUA din Afganistan, după publicarea declaraţiilor acestuia despre administraţia americană într-o revistă, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, care a explicat că preşedintele este furios.

"Toate opţiunile sunt pe masă" în ceea ce priveşte menţinerea sau nu a generalului McChrystal la conducerea forţelor internaţionale în Afganistan, a afirmat purtătorul de cuvânt Robert Gibbs în cadrul întâlnirii sale obişnuite cu presa.

 

Dar, a avertizat el, mai întâi trebuie să se încheie reuniunea de miercuri la care a fost convocat generalul, la Casa Albă, de către preşedinte pentru a afla mai multe despre viitorul acestuia.

 

Obama a aflat de articolul apărut în Rolling Stone despre generalul McChrystal luni seara. "S-a înfuriat" la citirea portretului pe care revista bilunară i l-a consacrat militarului de carieră, a adăugat Robert Gibbs.

 

În acest articol, generalul îi atacă pe vicepreşedintele Joe Biden, pe care îl ironizează în mod deschis, pe amabasadorul american la Kabul sau pe emisarul Casei Albe în Afganistan şi Pakistan, Richard Holbrooke.

 

McChrystal mai este citat acuzându-l pe ambasadorul american în Afganistan, Karl Eikenberry, că l-a "trădat" prin faptul că pe la spatele lui a luptat contra cererii sale de a primi mai multe trupe.


printer militari.  De altfel, în cadrul unor declaraţii nepermis de deschise, consilieri ai lui McChrystal sunt citaţi declarând că generalul "a fost dezamăgit " după prima întâlnire cu preşedintele şi credea că acesta părea "incomfortabil şi intimidat"

 Antena3.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close