Antena 3 CNN Externe Şeful NASA: Principala misiune- consolidarea relaţiilor cu lumea musulmană

Şeful NASA: Principala misiune- consolidarea relaţiilor cu lumea musulmană

Şeful NASA: Principala misiune- consolidarea relaţiilor cu lumea musulmană
06 Iul 2010   •   18:59

 

Administratorul NASA, Charles Bolden, declara că misiunea sa "principală" ca şef al agenţiei spaţiale americane este îmbunătăţirea relaţiilor cu lumea musulmană.

 

 

 

Deşi diplomaţia internaţională pare a fi în afara atribuţiilor NASA, Bolden arăta într-un interviu pentru AlJazeera că o consolidare a acestor relaţii este printre misiunile de top pe care i le-a încredinţat preşedintele American.

El declara că o interacţiune mai bună cu lumea musulmană ar ajuta în cele din urmă la călătoriile în spaţiu-

"Când am devenit administrator al NASA, el mi-a încredinţat trei obiective. Unul era că dorea să ajut la a-i reorienta spre copii să dorească a studia ştiinţa şi matematioca, dorea să extinde relaţiile noastre internaţionale şi, probabil cel mai important, dorea să găsesc o cale de relaţie cu lumea musulmană, cu naţiunile musulmane pentru a le ajuta a se bucura de contribuţia lor istorică la ştiinţă, matematică şi inginerie," declara Bolden.

Administratorul NASA a făcut o vizită în Orientul Mijlociu, luna trecută, pentru a marca un an de la discursul lui Obama către popoarele musulmane, la Cairo.

"Este o problemă de a încercă să profiţi de ce e mai bun din toate lumile?, arăta acesta, care dădea exemplu Staţia Spaţială Internaţională, lâudând contribuţia ruşilor şi chinezilor.

Subliniind importanţa cooperării internaţionale, Bolden arăta că Luna, Marte şi asteroizii încă rămân destinaţii pentru NASA.


Antena3.ro

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close