Antena 3 Externe Şeful Poliţiei din Koln a demisionat după scandalul agresiunilor din Ajunul Anului Nou

Şeful Poliţiei din Koln a demisionat după scandalul agresiunilor din Ajunul Anului Nou

08 Ian 2016   •   18:35
Şeful Poliţiei din Koln a demisionat după scandalul agresiunilor din Ajunul Anului Nou
Sursa foto: foto: pixabay.com

Wolfgang Albers, şeful Poliţiei din oraşul german Koln, a demisionat vineri după-amiază, pe fondul criticilor izbucnite după ce zeci de femei au fost agresate de sute de bărbaţi, în Gara centrală, în noaptea de Revelion, informează presa germană.

Potrivit site-ului Tagesspiegel.de, Wolfgang Albers a anunţat vineri după-amiază decizia de a se retrage din funcţia de şef al Poliţiei din Koln.

Peste 120 de femei au depus plângeri că au fost agresate, de Revelion, în Gara centrală din Koln.

Agresiuni similare au avut loc în Hamburg şi Stuttgart.

Cancelarul Angela Merkel a denunţat agresiunile "dezgustătoare", promiţând pedepsirea autorilor, indiferent de originea acestora. "Este vorba de un caz revoltător. Autorii acestor dezgustătoare agresiuni cu caracter sexual trebuie pedepsiţi", a atras atenţia cancelarul Germaniei. Merkel a subliniat că agresiunile sunt "inacceptabile", avertizând că extracomunitarii implicaţi în aceste incidente riscă expulzarea.

Poliţia a anunţat vineri că cel puţin 18 solicitanţi de azil se numără printre suspecţii în cazul agresiunilor din Koln.

×
Subiecte în articol: koln
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close