Antena 3 CNN Externe Şeful poliţiei mexicane, decapitat de traficanţii de droguri (VIDEO)

Şeful poliţiei mexicane, decapitat de traficanţii de droguri (VIDEO)

Şeful poliţiei mexicane, decapitat de traficanţii de droguri (VIDEO)
Sursa foto: cadavru
27 Mar 2010   •   14:26

Trupurile decapitate ale unuia dintre şefii poliţiei mexicane şi fratelui acestuia au fost descoperite, vineri, în portbagajul unui autoturism abandonat în apropierea unei autostrăzi din nordul ţării. Violenţele între cartelurile drogurilor mexicane şi autorităţi s-au intensificat din 2006 încoace, de când preşedintle Felipe Calderon a venit la putere şi a declarat război mafiei drogurilor. Aproape 19 mii de oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii trei ani, în confruntărilor legate de traficul de stupefiante.

Moartea comandantului poliţiei din Agualeguas şi a celeilalte victime "par legate de criminalitatea organizată, ţinând cont de barbaria" asasinatelor, a declarat procurorul local Alejandro Gaza, citat de AFP.

Oraşul Agualeguas se află la 130 de kilometri de Monterrey, principalul oraş industrial din Mexic, unde bandele şi forţele de ordine au fost implicate în confruntări sângeroase la sfârşitul săptămânii trecute, blocând principalele artere şi provocând moartea a doi studenţi.

La începutul săptămânii, armata şi poliţia au lansat o amplă operaţiune militară în zona Monterrey, în cursul căreia au fost ucişi cel puţin şase membri ai cartelurilor locale.

Bandele rivale mexicane se află în plin război pentru controlul asupra traficului de droguri şi aprovizionarea pieţei americane. Confruntările s-au soldat cu moartea a mai mult de 15.000 de persoane în ultimii trei ani, deşi operaţiunile poliţiei sunt susţinute de peste 50.000 de militari.



Antena3.ro



×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close