Antena 3 CNN Externe Şeful securităţii siriene, suspectat de pregătirea unor atentate în Liban

Şeful securităţii siriene, suspectat de pregătirea unor atentate în Liban

Şeful securităţii siriene, suspectat de pregătirea unor atentate în Liban
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Aug 2012   •   22:34

Şeful securităţii siriene, generalul Ali Mamlouk, este suspectat de către justiţia libaneză că a pregătit atentate în Liban, un dosar în cadrul căruia a fost arestat fostul ministru libanez Michel Samaha, apropiat al Damascului, a anunţat sâmbătă o sursă judiciară, relatează AFP.
   
Generalul Mamlouk "este suspectat de constituirea unui grup în vederea provocării unor masacre interconfesionale şi acte de terorism cu ajutorul unor dispozitive explozive transportate şi depozitate de către Michel Samaha", a cărui plasare în detenţie a fost dispusă sâmbătă de către un judecător de instrucţie din cadrul unui tribunal militar, a declarat această sursă pentru AFP.
   
Oficialul sirian şi complicii săi sunt suspectaţi totodată că au pregătit asasinarea unor personalităţi politice şi religioase, potrivit acestei surse.
   
Un colonel sirian, identificat doar sub numele de Adnane, este de asemenea citat în dosar.
   
Generalul Ali Mamlouk a devenit pe 24 iulie şeful Biroului Securităţii Naţionale siriene, care coordonează tot aparatul de securitate sirian, cu rang de ministru, în subordinea directă a preşedintelui Bashar al-Assad.
   
Aceste dezvăluiri au loc după 48 de ore de la arestarea la domiciliu a lui Michel Samaha de căre o unitate a serviciilor de informaţii libaneze, la solicitarea procurorului general.
   
Un oficial din cadrul serviciilor de securitate a declarat că această arestare are legătură cu un caz privind confiscarea unor explozivi care urmau să fie plasaţi în nordul Libanului.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close