Antena 3 CNN Externe Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina: "Războiul se va încheia până la sfârşitul anului"

Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina: "Războiul se va încheia până la sfârşitul anului"

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kyrylo Budanov, a declarat că este în desfășurare o lovitură de stat în Rusia pentru înlăturarea lui Vladimir Putin care este bolnav. Totodată, el prezice că războiul se va termina până la finalul anului, iar Ucraina va recupera Crimeea și Donbasul.

Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina: "Războiul se va încheia până la sfârşitul anului"
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Maximilian Clarke
de Alin Tarnovschi    |    14 Mai 2022   •   08:59

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, generalul-maior Kyrylo Budanov, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august și se va încheia până la sfârșitul anului. Aceasta este cea mai precisă și optimistă predicție făcută până acum de un oficial ucrainean de rang înalt.

Budanov a prezis corect și când va avea loc invazia rusă, atunci când alți membri din guvernul său erau sceptici.

Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în desfășurare în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

Budanov conduce agenția de informații militare a țării sale, la doar 36 de ani, și vorbește extrem de precis, arată puține emoții și în timpul interviului a zâmbit doar o singură dată, în timp ce spunea în engleză: "Sunt optimist".

Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina: Lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin în desfăşurare

„Punctul de ruptură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor active de luptă se vor fi încheiat până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom reînnoi puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbass și Crimeea”, a spus el.

Tacticile Rusiei nu s-au schimbat în ciuda deplasării sale spre est, spune el, iar Rusia suferă pierderi uriașe. Nudanov nu a vrut însă să se pronunțe asupra victimelor ucrainene.

El a mai spus că nu este surprins de eșecurile Rusiei în război, notează Mediafax.

"Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor aproape în momentul în care sunt făcute. Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Se tem de agresiunea sa. Ne luptăm cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusească foarte mediatizată este un mit. Nu este atât de puternică. Este o hoardă de oameni cu arme", a spus Budanov.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close