Antena 3 CNN Externe Şeful Serviciului britanic de informaţii: Iranul va dispune de arme nucleare în 2014

Şeful Serviciului britanic de informaţii: Iranul va dispune de arme nucleare în 2014

Şeful Serviciului britanic de informaţii: Iranul va dispune de arme nucleare în 2014
Sursa foto: Foto: twistededge.org
13 Iul 2012   •   15:12

Şeful Serviciului britanic de informaţii (MI6) a afirmat că agenţii săi au întârziat cu patru ani achiziţionarea de arme nucleare de către Iran, dar Iranul va dispune de acestea în 2014, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului Daily Telegraph.
   
Şeful MI6, John Sawyers (foto), care se adresează în public numai în mod excepţional, a declarat săptămâna trecută în secret în faţa a circa 100 de înalţi funcţionari din Londra că fără intervenţia Serviciului, Iranul s-ar fi putut dota cu aceste arme acum patru ani, potrivit publicaţiei.
   
"Am fi avut o putere nucleară în Iran încă din 2008" în loc de 2014, a declarat Sawyers, fără a preciza acţiunile agenţilor săi.
   
Atunci când se va întâmpla acest lucru, Israelul şi Statele Unite "se vor confrunta cu pericole redutabile", a adăugat oficialul citat de publicaţia britanică.
   
"Cred că va fi extrem de dificil pentru premierul israelian sau preşedintele american să accepte un Iran dotat cu arme nucleare", a afirmat acesta.
   
Washingtonul şi-a întărit sancţiunile împotriva Iranului joi, pentru a determina statul să renunţe la îmbogăţirea uraniului cu potenţial militar - un program destinat oficial obţinerii de energie nucleară civilă.
   

×
Subiecte în articol: arme nucleare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close