Antena 3 CNN Externe Un semn ciudat a apărut la granița Norvegiei cu Rusia: „Nu urinaţi spre Rusia”

Un semn ciudat a apărut la granița Norvegiei cu Rusia: „Nu urinaţi spre Rusia”

Un panou pe care scrie "Nu urinați spre Rusia" a fost plasat într-un loc turistic popular din nord-estul Norvegiei.

Un semn ciudat a apărut la granița Norvegiei cu Rusia: „Nu urinaţi spre Rusia”
Sursa foto: Twitter/ CGTN Europe
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   13:13

Semnul a fost plasat pe malul râului Jakobselva, care separă Norvegia de Rusia și este un avertisment la adresa persoanelor care ar dori să urineze în pârâul care desparte cele două țări.

Amenda pentru un astfel de gest este de 3.000 de coroane, respectiv aproape 300 de euro.

Comisarul de frontieră al Norvegiei, Jens Høilund, a declarat că nu este la curent cu „evenimente specifice din vremurile recente” care să fi determinat necesitatea unui asemenea avertisment.

„Polițiștii de frontieră și Comisariatul de Frontieră vor încerca să prevină incidentele care ar putea duce la încălcarea acordului cu Rusia, inclusiv comportamentele jignitoare”, a spus Høilund.

În urmă cu câţiva ani, patru persoane au fost reţinute de poliţiştii de frontieră norvegieni după ce au aruncat cu pietre în direcţia Rusiei, iar iarna trecută o femeie a fost amendată cu 8.000 de coroane (aproximativ 770 de euro), după ce a fost filmată de o cameră de luat vederi în timp ce, urcată pe o grămadă de pietre, şi-a pus mâna stângă pe celălalt mal. 

Comisarul a adaugat ca autoritatile ruse nu s-au plans niciodata de nimic din ceea ce avertizeaza semnul, potrivit Euronews.

×
Subiecte în articol: semn
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close