Antena 3 CNN Externe Senator american: Este nevoie de menţinerea trupelor SUA în Irak. Întâlnirea dintre Obama şi premierul irakian, un eşec

Senator american: Este nevoie de menţinerea trupelor SUA în Irak. Întâlnirea dintre Obama şi premierul irakian, un eşec

Senator american: Este nevoie de menţinerea trupelor SUA în Irak. Întâlnirea dintre Obama şi premierul irakian, un eşec
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Dec 2011   •   09:33

Senatorul american John McCain i-a acuzat luni pe preşedintele Barack Obama şi pe premierul irakian Nuri al-Maliki, primit la Casa Albă, că au "eşuat" în a ajunge la un acord privind o prezenţă militară americană în Irak după 2011, informează AFP.
   
"Amândoi au eşuat în responsabilitatea lor legată de interesele în materie de securitate pe care le împărtăşim", a declarat senatorul republican care a pierdut alegerile prezidenţiale din 2008 în faţa lui Barack Obama.
   
John McCain a apreciat că o "viziune, un angajament şi un leadership greşite atât la Washington cât şi la Bagdad" au făcut ca "nişte considerente de politică naţională" să prevaleze în faţa unui acord privind o prezenţă militară americană în Irak după 2011.

McCain: Este nevoie de menţinerea trupelor americane în Irak
   
Vizita lui Maliki la Casa Albă are loc în timp ce ultimii soldaţi americani se vor retrage din Irak până la sfârşitul lunii, punând capăt unui război declanşat în 2003 de administraţia predecesorului republican al lui Obama, George W. Bush.
   
"Sacrificiile popoarelor noastre într-un război lung şi costisitor, nevoile forţelor de securitate irakiene şi interesele americane pentru un Irak stabil şi democratic cer menţinerea unei prezenţe a trupelor americane după încheierea acestui an", a declarat McCain.



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close