Antena 3 CNN Externe Senator american: "Putin se poartă ca un şmecheraş din curtea şcolii!"

Senator american: "Putin se poartă ca un şmecheraş din curtea şcolii!"

Senator american: "Putin se poartă ca un şmecheraş din curtea şcolii!"
05 Aug 2013   •   12:35

Un senator american, membru de seamă al Partidului Democrat din SUA şi diplomat de carieră, a spus că relaţiile ruso-americane au devenit "otrăvitoare" şi l-a îndemnat pe preşedintele Barack Obama să ceară schimbarea locaţiei Summitului G20, programat să se desfăşoare la St. Petersburg.

Charles Schumer, un aliat apropiat al lui Obama, l-a acuzat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, că încearcă să "antagonizeze" cu SUA, prin acordarea statului de azilant lui Edward Snowden.

"Preşedintele Putin se poartă ca un şmecheraş din curtea şcolii. Din experienţa mea, am învăţat că dacă nu încerci să te opui acestui tip de individ, el va profita de orice slăbiciune şi îţi va cere din ce în ce mai mult", a spus senatorul pentru CBS.

Schumer este de părere că Obama ar trebui să renunţe la întâlnirea cu Putin din Moscova, de luna viitoare, care este aşteptată să aibă loc cu prilejul deplasării la Summitul G20 din Rusia. Senatorul american recomandă liderului de la Casa Albă să facă un apel către aliaţii săi şi să încerce să mute locul de desfăşurare al acestui summit în altă ţară.

Deocamdată, administraţia prezidenţială de la Washington nu a făcut niciun comentariu referitor la schimbarea planurilor de călătorie ale lui Obama şi nici nu a precizat dacă întâlnirea dintre Obama şi Putin se va contramanda.

Din cauza problemei iscate în jurul lui Snowden, "relaţiile dintre Statele Unite şi Federaţia Rusă sunt mai otrăvitoare ca oricând, după perioada Războiului Rece", a spus Schumer.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Edward Snowden summit G20
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close