Senatorul american John McCain suferă de o tumoare la creier

de D.G.    |    20 Iul 2017   •   07:58
Senatorul american John McCain suferă de o tumoare la creier foto: Facebook/ John McCain

Senatorul american John McCain, fost candidat republican la alegerile prezidenţiale din 2008 şi figură remarcabilă a vieţii politice americane, suferă de o tumoare canceroasă la creier, a anunţat biroul său miercuri, informează AFP.

John McCain, în vârsta de 80 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale vineri pentru scoaterea unui cheag de sânge deasupra ochiului stâng. Examenele succesive "au arătat o tumoare la creier, cunoscută sub numele de glioblastom, asociată cu cheagul de sânge", a scris Clinica Mayo unde el este tratat în statul Arizona, într-un comunicat publicat de biroul său din Senat.

Glioblastomul este o formă de cancer cerebral.

"Senatorul şi familia sa studiază posibilităţile de tratament", care ar putea include chimioterapie şi radioterapia, se precizează în comunicat.

Senatorul McCain, care a suferit de melanoame în anii 1990 şi 2000, a rămas la sfârşitul săptămânii trecute la domiciliul său din Arizona şi nu a mai fost văzut după operaţia efectuată vineri.

Absenţa sa forţată a redus cu o persoană majoritatea republicană deja subţire în Senat, de 52 la 51 de membri dintr-un total de 100. În Congres, aleşii trebuie să voteze întotdeauna în persoană.A

Sursă: Agerpres
x close