Antena 3 CNN Externe Senatorul McCain pune paie pe foc în relaţiile ruso-americane: "Ruşii merită ceva mai bun decât Putin"

Senatorul McCain pune paie pe foc în relaţiile ruso-americane: "Ruşii merită ceva mai bun decât Putin"

Senatorul McCain pune paie pe foc în relaţiile ruso-americane: "Ruşii merită ceva mai bun decât Putin"
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
19 Sep 2013   •   13:05

Senatorul american John McCain, republican ce reprezintă statul Arizona în Congresul de la Washington, l-a criticat în termeni duri pe preşedintele rus, Vladimir Putin.
McCain spune, într-un material publicat de Pravda, că Putin susţine tirania, intoleranţa şi fanatismul. Totodată, liderul de la Kremlin este acuzat că aplică cenzura presei şi sprijină regimul sirian.

Senatorul american este de părere că poporul rus merită "ceva mai bun decât Putin". " Până şi eu mă consider mai rusofil decât este Putin", a menţionat McCain.

"Respect demnitatea voastră şi dreptul de autodeterminare. Cred că ar trebui să trăiţi aşa cum vă dictează conştiinţa, nu cum vă dictează
guvernul. Meritaţi să profitaţi de oportunităţile ivite pentru un trai mai bun, într-o economie care să reziste în beneficiul celor mulţi, nu doar în favoarea celor aflaţi la putere", a continuat americanul.

În acelaşi context, el a criticat administraţia de la Moscova pentru alianţele internaţionale şi a punctat ajutorul oferit de Rusia regimului de la Damasc.
"Cum a întărit Putin statutul internaţional al Rusiei? A refuzat să recunoască masacrarea unor oameni nevinovaţi, starea deplorabilă în care se află milioane de refugiaţi, a crescut riscurile unei conflagraţii într-o regiune destul de sensibilă şi a distras atenţia lumii întregi. Putin nu consolidează reputaţia Rusiei. El o distruge!", a adăugat senatorul american.

Cu câteva zile înainte, Putin îşi exprima opinia în paginile The New York Times, cu privire la o eventuală intervenţie americană în Siria.
"Este extrem de periculos să încurajăm oamenii să se creadă excepţionali, indiferent de motivaţie", făcând aluzie la un discurs al
preşedintelui Obama.

Imediat după acest punct de vedere, McCain a intervenit într-o emisiune de la CNN, care dezbătea subiectul: "Trebuie să ne aducem aminte
cine este Putin. Este un fost colonel al aparatului KGB, care nu a abandonat niciodată ambiţiile imperiale ale Rusiei şi influenţa sa
pe plan global".

×
Subiecte în articol: John McCain
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close