Antena 3 CNN Externe Senatul Statelor Unite a votat primul buget federal din ultimii patru ani

Senatul Statelor Unite a votat primul buget federal din ultimii patru ani

Senatul Statelor Unite a votat primul buget federal din ultimii patru ani
de N.B.    |    23 Mar 2013   •   20:59

Senatul Statelor Unite a reuşit să voteze, la limită, primul buget federal din ultimii patru ani. Mişcarea va aduce o linişte relativă în războiul fiscal de la Washington până în vară, când vor reîncepe dezbaterile privind ridicarea plafonului de îndatorare, relatează Reuters.

Democraţii din Senat au reuşit să obţină majoritatea voturilor cu 50-49, după o sesiune maraton de votare. Patru senatori democraţi s-au opus iniţiativei şi s-au alăturat votului republicanilor, cu gândul la alegerile din 2014.

Principalul punct al bugetului pe care republicanii îl doreau eliminat este o măsură care prevede taxarea a peste 1.000 de miliarde de dolari prin închiderea unor "ferestre" fiscale pentru bogaţii din Statele Unite.

Bugetul Senatului, care reflectă priorităţile Partidului Democrat, este orientat către creşterea numărului de locuri de muncă, păstrarea programelor de asistenţă socială.

Proeictul fiscal al democraţilor va trebui să se confrunte cu proiectul de buget propus de republicani şi aprobat de Camera Reprezentanţilor, dominată de GOP.

Proiectul democraţilor, adoptat de Senat, are în viziune să reducă deficitul Statelor Unite cu 1.850 miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani printr-o serie de măsuri în care se echilibrează creşteri de taxe şi reduceri de cheltuieli.

Proiectul din Camera Reprezentanţilor, propus de republicani, are în vedere o reducere cu 4.600 de miliarde de dolari a deficitului. Aceasta s-ar îndeplini fără creşterea taxelor, dar cu tăieri semnificative ale programelor de asistenţă socială.



×
Subiecte în articol: Senat republicani democrati Barack Obama
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close