Antena 3 CNN Externe Senatul SUA abrogă legea care le interzicea militarilor să-şi declare orientarea homosexuală

Senatul SUA abrogă legea care le interzicea militarilor să-şi declare orientarea homosexuală

Senatul SUA abrogă legea care le interzicea militarilor să-şi declare orientarea homosexuală
Sursa foto: Foto: heavenawaits.wordpress.com
19 Dec 2010   •   12:04

Senatul american a adoptat sâmbătă un proiect de lege pentru abrogarea unui text controversat din 1993, care le interzice militarilor americani să-şi declare orientarea homosexuală, iar textul urmează să fie promulgat în zilele următoare de preşedintele Barack Obama, relatează AFP.
   
Legea a fost adoptată cu 65 de voturi pentru şi 31 împotrivă. Deşi majoritatea republicanilor se opun legii, opt senatori republicani au votat în favoarea textului.
   
Un prim vot procedural a avut loc sâmbătă dimineaţă, deschizând calea pentru abolirea legii cunoscute drept "Don't ask, don't tell" (Nu întreba, nu spune), care îi obliga pe militarii homosexuali să-şi ascundă orientarea sexuală, în caz contrar riscând să fie eliminaţi din armată.
   
Camera Reprezentanţilor aprobase deja noua lege în mai, în cadrul unui vast proiect de lege privind finanţarea Pentagonului, însă Senatul respinsese proiectul săptămâna trecută. Un grup de senatori republicani şi democraţi a depus ulterior un nou proiect de lege, aprobat miercuri de Camera Reprezentanţilor, cu 250 de voturi pentru şi 175 împotrivă.
   

×
Subiecte în articol: Senat SUA militari lege Barack Obama presedinte
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close