Antena 3 CNN Externe Sentinţa cu închisoarea pe viaţă pentru Bo Xilai a fost confirmată în apel

Sentinţa cu închisoarea pe viaţă pentru Bo Xilai a fost confirmată în apel

Sentinţa cu închisoarea pe viaţă pentru Bo Xilai a fost confirmată în apel
de M.T.    |    25 Oct 2013   •   08:54

Sentinţa cu închisoarea pe viaţă pentru Bo Xilai, fost membru al Biroului Politic al Partidului Comunist chinez (PCC), a fost confirmată în apel, vineri, informează AFP, citată de Mediafax.

Bo Xilai a fost condamnat luna trecută pentru corupţie şi abuz de putere.

„Tribunalul popular superior din Shandong, în dimineaţa zilei de 25 octombrie, a respins apelul şi a menţinut verdictul de închisoare pe viaţă în dosarul de corupţie, deturnare de fonduri şi abuz de putere al lui Bo Xilai”, a anunţat agenţia Xinhua pe contul său de pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter.

Confirmarea pedepsei cu închisoarea pe viaţă a lui Bo Xilai a pecetluit soarta fostului înalt responsabil chinez, aflat la originea unui scandal politico-judiciar care a zguduit regimul.

Presă străină nu a avut acces în tribunalul din din Jinan, capitala provinciei Shandong, unde a avut loc procesul, sute de poliţişti fiind postaţi la fiecare trei metri la intrare.

În acelaşi timp, comercianţii din împrejurimi au fost rugaţi să-şi închidă magazinele, iar traficul a fost interzis în imediata apropiere a Curţii.

În sala de judecată au fost acceptaţi doar câţiva membri ai presei oficiale.

Bo Xilai a fost condamnat în data de 22 septembrie pentru corupţie, deturnare de fonduri şi abuz de putere, în special în afacerea asasinării de către soţia sa, Gu Kailai, a unui om de afaceri britanic, Neil Heywood.

Recursurile sunt foarte rare în China, unul dintre motive fiind faptul că instanţele de judecată impun, în general, sancţiuni mai aspre la a doua instanţă.

×
Subiecte în articol: China recurs condamnare inchisoare pe viata
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close