Antena 3 CNN Externe Sentinţă în Guatemala: Cinci foşti militari, condamnaţi la 7.710 ani de închisoare

Sentinţă în Guatemala: Cinci foşti militari, condamnaţi la 7.710 ani de închisoare

Sentinţă în Guatemala: Cinci foşti militari, condamnaţi la 7.710 ani de închisoare
Sursa foto: Foto:cbsnews.com
de S.T.    |    21 Mar 2012   •   08:37
Un tribunal din Guatemala a condamnat marţi la un total de 7.710 ani de închisoare patru foşti paramilitari şi un fost militar pentru uciderea a 256 de indieni în 1982, în timpul războiului civil, conform unor surse judiciare, relatează AFP.

Masacrul indienilor de etnie Achi a avut loc în vara anului 1982 în oraşul Plan de Sanchez. Cei 256 de indieni au fost ucişi pentru că erau suspectaţi în mod greşit de sprijinirea gherilei.

Judecătorul Barrios Jazmin a declarat în timpul enunţării sentinţei în acest caz, că inculpaţii au acţionat cu "perversitate şi îndârjire", instanţa impunând treizeci de ani de închisoare pentru fiecare din cele 256 de victime, însumând 7.680 de ani, la care se adaugă şi 30 de ani pentru crime împotriva umanităţii.

Această sentinţă este simbolică, pedeapsa maximă cu închisoarea, în Guatemala, nu depăşeşte 50 de ani.

Condamnaţii, Eusebio Grave, Santos Rosales, fraţii Julian şi Mario Acoj, foşti paramilitari ai patrulelor civile de auto-apărare (PAC), şi fostul militar Tecu Lucas, au fost arestaţi în august 2011 şi acuzaţi de asasinare şi crime împotriva umanităţii. Procesul loc a început în martie 2012.

×
Subiecte în articol: tribunal inchisoare masacru
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close