Antena 3 CNN Externe Serbia, peste 100 de amenințări cu bombă în două zile | Premierul atribuie acest lucru prieteniei cu Rusia

Serbia, peste 100 de amenințări cu bombă în două zile | Premierul atribuie acest lucru prieteniei cu Rusia

Premierul sârb, Ana Brnabic, a declarat că cele peste 100 de amenințări cu bombă care au provocat evacuări în masă ale școlilor și locurilor publice fac parte din presiunile asupra Belgradului din străinătate din cauza refuzului său de a impune sancțiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Serbia, peste 100 de amenințări cu bombă în două zile | Premierul atribuie acest lucru prieteniei cu Rusia
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2022   •   23:15

Amenințările prin e-mail au vizat peste 100 de școli și locuri, inclusiv clădirea prezidențială, poduri, mall-uri, restaurante, grădina zoologică din Belgrad și un stadion de fotbal, informează Reuters.

În timpul perchezițiilor nu au fost găsite dispozitive explozive.

Ana Brnabica spus că rapoartele au venit din străinătate din cauza poziţiei Serbiei faţă de Rusia.

”Suntem singura țară din Europa care nu a impus sancțiuni împotriva Rusiei și... aceste amenințări cu bombă sunt presiuni din străinătate din cauza refuzului nostru de a impune sancțiuni”, a spus ea.

Ministrul de Interne, Aleksandar Vulin, a spus că rapoartele asupra bombardamentelor fac parte din „războiul special” împotriva Serbiei, adăugând că poliția din cadrul ministerului său investighează.

În aprilie, președintele sârb, Aleksandar Vučić, a acuzat Ucraina și o țară necunoscută a UE că se află în spatele unei serii de amenințări false la adresa avioanelor Air Serbia care efectuează zboruri regulate către Moscova.

Ucraina a respins acuzațiile lui Vučić ca fiind „nefondate”.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close