Antena 3 CNN Externe Serbia, Austria şi Ungaria au semnat un acord de cooperare privind migraţia

Serbia, Austria şi Ungaria au semnat un acord de cooperare privind migraţia

Serbia, Austria şi Ungaria au semnat un acord de cooperare privind migraţia
Sursa foto: Foto: thecommontouchinc.org
01 Iul 2015   •   16:43

Miniştrii de Interne din Serbia, Austria şi Ungaria au semnat un acord de cooperare privind migraţia pentru a reduce presiunile extraordinare generate de această problemă cu care se confruntă cele trei state, informează MTI.
   
Ministrul de Interne al Austriei, Johanna Mikl-Leitner, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă din Budapesta, după semnarea acordului de cooperare, că elementele-cheie ale convenţiei vor fi intensificarea controalelor vamale şi creşterea numărului de investigatori care să se ocupe de cazurile traficului de persoane.

Agenţiile Uniunii Europene vor fi implicate în aceste demersuri cât mai mult, a adăugat Mikl-Leitner.
   
Ministrul de Interne al Serbiei, Nebojsa Stefanovici, a afirmat că Serbia îşi doreşte să devină stat membru al Uniunii Europene şi că va face tot ce este necesar pentru a primi acest statut. Statul sârb a început să se ocupe deja de problema migraţiei, controalele vamale fiind intensificate la graniţele cu Ungaria şi Macedonia.
   
67.000 de persoane au cerut acordarea statutului de refugiat pe teritoriul Ungariei. Serviciile sociale sunt depăşite de situaţie din cauza numărului mare de cereri, astfel că mulţi imigranţi pot fi adăpostiţi doar în corturi şi în case mobile, a adăugat el.


×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close