Antena 3 CNN Externe Sergei Lavrov: Avem şanse REALE să ajungem la un acord în privinţa programului nuclear iranian

Sergei Lavrov: Avem şanse REALE să ajungem la un acord în privinţa programului nuclear iranian

Sergei Lavrov: Avem şanse REALE să ajungem la un acord în privinţa programului nuclear iranian
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    16 Noi 2013   •   17:04
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, sâmbătă, că negocierile pe tema programului nuclear iranian au permis eliminarea domeniilor fundamentale de dezacord, oferind şansa reală de a se ajunge la un acord săptămâna viitoare, relatează AFP, conform Mediafax.
"Impresia noastră generală este că există o şansă foarte bună, care nu trebuie ratată", a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului rus TVT.
"Există în continuaree dezacorduri fundamentale asupra unor chestiuni practice care trebuie rezolvate", a explicat şeful diplomaţiei ruse, avertizând că Iranului nu trebuie să îi fie puse condiţii suplimentare.
Presa şi liderii iranieni au acuzat Franţa că a provocat eşecul negocierilor de la Geneva, săptămâna trecută, solicitând garanţii că Teheranul va renunţa definitiv la programul nuclear militar.
Un oficial american de rang înalt a declarat vineri că un acord cu Iranul în domeniul nuclear este "posibil" la următoarea rundă de negocieri, prevăzută la Geneva, pe 20 noiembrie. "Vom lucra din greu săptămâna viitoare. Nu ştiu dacă vom ajunge la un acord. Dar cred că este posibil. Însă trebuie rezolvate unele probleme importante", a adăugat oficialul american.
Negocierile Iranului cu reprezentanţii SUA, Marii Britanii, Franţei, Rusiei, Chinei şi Germaniei s-au încheiat sâmbăta trecută, fără un acord, dar vor fi reluate pe 20 noiembrie. Israelul, Statele Unite şi Uniunea Europeană suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.
 

×
Parteneri
Operaţiune de salvare, filmată de Antena 3 CNN în Turcia
x close