Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: ”Ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total!”

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: ”Ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total!”

„Astăzi ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total”, a spus Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, în timpul unei reuniuni a Fondului de Sprijin pentru Diplomație Publică în Rusia, organizată vineri, 25 februarie, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: ”Ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total!”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    26 Mar 2022   •   21:11

El a amintit că termenul de ”război total” a fost folosit de armata nazistă în al Doilea Război Mondial.

„Termenul este folosit acum de mulți politicieni europeni când vorbesc despre ce vor să facă cu Federația Rusă. Scopurile lor nu sunt ascunse, sunt declarate public pentru a distruge, a anihila, a strangula economia Rusiei și Rusia cu totul.

(...) Nu ne vom izola. Avem mulți prieteni, aliați, parteneri în lume, un număr mare de organizații în care Rusia lucrează cu țări de pe toate continentele și va continua să facă asta. Majoritatea țărilor nu vor intra în jocurile Vestului în ceea ce privește politica sancțiunilor. ”, a declarat Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov recunoaște că Rusia a fost surprinsă de sancțiunile țărilor vestice

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că „nimeni nu ar fi putut prezice” că sancțiunile occidentale vor viza Banca Centrală a țării.

„Când rezervele Băncii Centrale au fost înghețate, nimeni nu s-ar fi gândit, dintre cei care au făcut predicții, ce sancțiuni ar putea aplica Occidentul”, le-a spus principalul diplomat al Moscovei studenților și personalului de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, potrivit Politico.

„Rusia trebuie să ajungă în punctul în care să nu se mai bazeze niciodată pe aprovizionarea din străinătate”, a spus el, dar a adăugat că Moscova va fi „gata să coopereze” cu Occidentul în viitor „dacă acesta dorește”.

La câteva zile de la invazia rusească care a început pe 24 februarie, Uniunea Europeană, SUA, Marea Britanie și Canada au impus sancțiuni ample și coordonate Rusiei prin înghețarea depozitelor externe ale băncii centrale ruse. China deține cele mai multe rezerve valutare rusești, deși Franța, Germania și Marea Britanie au deținut împreună mai mult de un sfert în 2021, potrivit companiei de cercetare a datelor Statista, citată de Politico.

 

 

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Rusia razboi
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close