Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov a solicitat sprijinul SUA pentru o MISIUNE UMANITARĂ în Ucraina

Serghei Lavrov a solicitat sprijinul SUA pentru o MISIUNE UMANITARĂ în Ucraina

Serghei Lavrov a solicitat sprijinul SUA pentru o MISIUNE UMANITARĂ în Ucraina
09 Aug 2014   •   21:48

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a solicitat, sâmbătă, sprijinul american pentru un proiect rus de misiune umanitară în estul Ucrainei, a anunţat Ministerul rus de Externe, scrie AFP.

Serghei Lavrov l-a sunat pe omologul său american John Kerry "pentru a sublinia necesitatea unor măsuri de urgenţă în vederea opririi crizei umanitare iminente în sud-estul" Ucrainei, a anunţat un comunicat al ministerului.

Lavrov "a îndemnat (Statele Unite) să sprijine iniţiativa rusă de mobilizare a unei misiuni umanitare în sud-estul (Ucrainei), în coordonare cu toate structurile internaţionale competente".

Kerry i-a răspuns că "o astfel de acţiune este pe cale de a fi efectuată cu autorităţile ucrainene", potrivit comunicatului diplomaţiei ruse.
   
Statele Unite au respins deja categoric propunerea rusă privind furnizarea de ajutor umanitar în Ucraina. "Orice intervenţie suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi total inacceptabilă şi considerată drept o invazie", a declarat vineri, la ONU, ambasadoarea americană Samantha Power.
   
Statele Unite acuză Rusia că a provocat criza din estul Ucrainei şi că livrează arme rebelilor separatişti proruşi.
 

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov John Kerry
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close