Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov, propunere halucinantă pentru țara care ar urma să garanteze securitatea Ucrainei

Serghei Lavrov, propunere halucinantă pentru țara care ar urma să garanteze securitatea Ucrainei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avansat, joi, o propunere menită să completeze grupul așa-numiților garanți de securitate ai Ucrainei în perioada post-conflict.

Serghei Lavrov, propunere halucinantă pentru țara care ar urma să garanteze securitatea Ucrainei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2022   •   20:12

"La cererea părții ucrainene, statutul său neutru, ne-nuclear, de ne-apartenență la un bloc, ar trebui să fie însoțit de garanții de securitate. Propunem ca Republica Belarus să fie, desigur, printre țările garante", a spus Lavrov.

Declarația ministrului rus vine după ce însuși președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a cerut ca țara sa să participe la negocierile menite să pună capăt războiului din Ucraina.

Lukașenko a folosit termenul "război", respins de Moscova, care a obligat, în Rusia, la utilizarea formulei "operațiune militară specială".

Belarus, aliat al Rusiei, a permis folosirea teritoriului său pentru lansarea invaziei în Ucraina însă, cel puțin deocamdată, liderul de la Minsk nu s-a angrenat în mod direct în războiul dus de forțele Moscovei.

După ultimele negocieri purtate față în față cu negociatorii ruși în Turcia, la finele lui martie, ucrainenii au transmis că doresc ca mai multe state importante din NATO să fie garanți ai unui posibil acord de pace cu Rusia. 

Preferințele ucrainenilor se îndreaptă spre SUA, Marea Britanie, Turcia, Franța și Germania, nu spre Belarus.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Belarus Ucraina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close