Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov: "Există speranțe pentru un compromis la negocieri"

Serghei Lavrov: "Există speranțe pentru un compromis la negocieri"

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că unele formulări în vederea unor acorduri cu Ucraina sunt aproape de a fi convenite.

Serghei Lavrov: "Există speranțe pentru un compromis la negocieri"
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    16 Mar 2022   •   11:10

Lavrov, care a acordat miercuri un interviu pentru RBC, a precizat că este analizat "serios" statutul de neutralitate al Ucrainei.

Ministrul rus a adăugat că sunt alte aspecte importante în discuție, inclusiv utilizarea limbii ruse în Ucraina și "libertatea de exprimare".

Potrivit oficialului rus, discuțiile nu sunt ușoare dar există speranțe în vederea unui compromis".

"Mă ghidez după evaluările făcute de negociatorii noștri. Ei spun că negocierile nu sunt ușoare, din motive evidente. Dar, cu toate acestea, există anunite speranțe de ajunge la un compromis", a estimat el.

A patra rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia, fără rezultate

Runda de negocieri purtate virtual, marț, s-a încheiat fără rezultate, cele două părți convenind să reia discuțiile miercuri.

"Un proces de negociere foarte dificil și dens. Există contradicții fundamentale", a scris pe Twitter negociatorul-șef al părții ucrainene, Mihailo Podoliak.

El a estimat că există posibilitatea unui compromis.

De ce apare mai des cuvântul "compromis" în declarațiile negociatorilor ucraineni

Potrivit lui Podoliak, care este consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, "contraofensiva Ucrainei împotriva invaziei Rusiei schimbă radical dispozițiile părților".

Forțele ucrainene susțin că ar fi distrus mai multe avioane militare rusești și ar fi doborât rachete, administrând, totodată, "lovituri devastatoare" trupelor rusești.

Aceste declarații nu au putut fi ferificate independent.

Mihailo Podoliak a mai notat, pe Twitter că, în afară de contraatacurile ucrainene, este semnificativ că jurnaliștii ruși renunță să mai lucreze la televiziunile controlate de aparatul de propagandă,în semn de protest față de război, iar Rusia încearcă să găsească în statele-satelit oameni dispuși să poarte războiul lui Putin în Ucraina.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close