Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov mulțumește Indiei pentru poziția adoptată față de situația din Ucraina ”în totalitatea faptelor"

Serghei Lavrov mulțumește Indiei pentru poziția adoptată față de situația din Ucraina ”în totalitatea faptelor"

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, mulțumește Indiei pentru că a luat situația din Ucraina „în ansamblul său de fapte", anunță CNN.

Serghei Lavrov mulțumește Indiei pentru poziția adoptată față de situația din Ucraina ”în totalitatea faptelor"
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    01 Apr 2022   •   13:08

Referindu-se la invazia Rusiei în Ucraina, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a mulțumit Indiei pentru că „a luat această situație în totalitatea faptelor", în timpul unei întrevederi cu ministrul indian de externe, S. Jaishankar.

„Apreciem faptul că India ia această situație în totalitatea faptelor sale, nu doar într-un mod unilateral... Colegii noștri occidentali ar dori să reducă orice problemă internațională semnificativă la criza din Ucraina, cunoașteți poziția noastră, nu ascundem nimic", a declarat Lavrov în cadrul conferinței de vineri de la New Delhi.

Ministrul rus a vorbit despre relațiile apropiate dintre Rusia și India.

„Prietenia este cuvântul cheie pentru a descrie istoria relațiilor noastre, iar relațiile noastre au fost foarte durabile în multe momente dificile din trecut... Suntem cu siguranță interesați ca ordinea mondială să fie echilibrată", a mai spus Lavrov.

S. Jaishankar a declarat că întâlnirea a avut loc „într-un mediu internațional dificil", adăugând că India „a fost întotdeauna în favoarea rezolvării diferendelor și a disputelor prin dialog și diplomație".

Serghei Lavrov a declarat că pe ordinea de zi se vor afla, de asemenea, chestiuni economice și pandemia de coronavirus în curs de desfășurare.

Întâlnirea celor doi miniștri a avut loc după summitul de miercuri cu ministrul chinez de externe Wang Yi.

Atât India, cât și China au fost presate să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina. Cele două țări au refuzat să condamne în mod categoric invazia brutală a Rusiei și ambele s-au abținut de la votul asupra rezoluțiilor ONU care cer Moscovei să oprească imediat atacul asupra Ucrainei, informează Mediafax.

De asemenea, în ultima vreme a crescut foarte mult activitatea diplomatică care a implicat India. La începutul lunii martie, liderii din Japonia și Australia au organizat summituri cu omologii lor indieni. De asemenea, săptămâna aceasta, diplomați din Germania și Uniunea Europeană vizitează Delhi.

În plus, călătoria lui Lavrov coincide cu vizita ministrului de externe al Marii Britanii, Liz Truss, și a consilierului adjunct pentru securitate națională al Statelor Unite, Daleep Singh.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina India Serghei Lavrov
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close