Antena 3 CNN Externe De ce nu avansează negocierile de pace între Rusia și Ucraina. Ministrul rus de externe a indicat "vinovatul"

De ce nu avansează negocierile de pace între Rusia și Ucraina. Ministrul rus de externe a indicat "vinovatul"

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite că încearcă să împiedice negocierile dintre Moscova și Kiev, menite să pună capăt conflictului militar intrat în cea de-a 28-a zi.

De ce nu avansează negocierile de pace între Rusia și Ucraina. Ministrul rus de externe a indicat "vinovatul"
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2022   •   12:38

"Discuțiile sunt dure. Partea ucraineană își schimbă constant poziția. Impresia că americanii îi țin de mână (pe ucraineni) e greu de evitat", a spus Lavrov, miercuri, la Moscova.

El a estimat că americanii consideră dezavantajos pentru ei ca negocierile să se încheie rapid, SUA fiind, de fapt, interesate să continue să trimită arme în Ucraina.

Lavrov a invocat și "declarațiile provocatoare" despre avioanele de luptă din epoca sovietică, referindu-se, aparent, la oferta Poloniei de a-și trimite aparatele MiG-29 în Ucraina printr-o bază aeriană americană din Germania, o variantă pe care SUA au respins-o.

"Se pare că Statele Unite vor să ne mențină într-o stare de acțiune militară cât mai mult posibil", a spus ministrul rus.

În ceea ce privește negocierile, Lavrov a apreciat că Rusia trebuie să rămână fermă.

"Țările vestice vor să joace rol de intermediar, dar avem linii roșii", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov negocieri Rusia Ucraina
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close