Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de Externe acuză: „Acţiuni agresive afectează interesele naţionale şi ne pun în pericol securitatea”

Ministrul rus de Externe acuză: „Acţiuni agresive afectează interesele naţionale şi ne pun în pericol securitatea”

Ministrul rus de Externe acuză: „Acţiuni agresive afectează interesele naţionale şi ne pun în pericol securitatea”
de S.T.    |    09 Oct 2016   •   18:10

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au schimbat în totalitate abordarea faţă de Rusia, acuză ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, denunţând încă o dată sistemul antirachetă NATO din Europa.

„Rusia observă o schimbare fundamentală a circumstanţelor rusofobiei agresive, care a devenit baza politicilor Washingtonului faţă de Moscova”, a declarat Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

„Şi nu este vorba doar de rusofobia discursivă, ci şi de acţiuni agresive care afectează în mod real interesele naţionale ruse şi ne pun în pericol securitatea. Este vorba de apropierea Alianţei Nord-Atlantice şi a infrastructurii NATO de frontierele ruse, de transferul unor arme americane de capacităţi mari, de avioane militare NATO, de sistemele antirachetă, segmente antirachetă din Europa şi Asia instalate în apropierea frontierelor Rusiei sau ale aliaţilor noştri. Iar sancţiunile antiruse sunt manifestări neamicale, chiar ostile”, a subliniat ministrul rus de Externe.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană.

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close