Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov: ”Noi nu am invadat Ucraina și nu avem planuri de a invada alte țări”

Serghei Lavrov: ”Noi nu am invadat Ucraina și nu avem planuri de a invada alte țări”

Rusia nu a invadat Ucraina și nu intenționează să atace alte țări, a declarat joi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, după discuții cu omologii săi ucraineni și turci, Dmitri Kuleba și Mevlut Cavusoglu.

Serghei Lavrov: ”Noi nu am invadat Ucraina și nu avem planuri de a invada alte țări”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    10 Mar 2022   •   13:27

Serghei Lavrov a fost întrebat de jurnaliști dacă Rusia intenționează să atace și alte țări. Ministrul rus de Externe a ținut să lămurească audiența, afirmând că țara sa nu a invadat nici măcar Ucraina.

”În ceea ce privește întrebarea dumneavoastră, dacă intenționăm să invadăm alte țări, nu avem planuri de a invada alte țări. Nici noi nu am invadat Ucraina. În Ucraina, pur și simplu... am explicat-o de multe ori. Situația care se dezvoltă acolo presupune amenințări directe la adresa securității Rusiei”, a spus el.

Potrivit diplomatului rus, Rusia ar avea dovezi care indică faptul că Ucraina ar fi plănuit să atace Republicile Populare Donețk și Lugansk. ”În ciuda avertismentelor, apelurilor și propunerilor noastre de ani de zile, nimeni nu ne-a ascultat. Președintele Rusia Vladimir Putin a vorbit despre acest subiect de mai multe ori și în detaliu meticulos”.

”Și noile fapte care sunt acum expuse asupra teritoriile eliberate, în special în regiunile Doneţk şi Lugansk, indică faptul că a fost pus la cale un atac asupra acestor republici. Acesta a fost planificat temeinic şi a fost programat deja pentru această lună", a adăugat Lavrov.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close