Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov: Rusia nu va îndeplini condiţiile Occidentului pentru a scăpa de sancţiuni

Serghei Lavrov: Rusia nu va îndeplini condiţiile Occidentului pentru a scăpa de sancţiuni

Serghei Lavrov: Rusia nu va îndeplini condiţiile Occidentului pentru a scăpa de sancţiuni
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    19 Oct 2014   •   18:52

Rusia nu va îndeplini condițiile impuse de Occident pentru ca acesta să ridice sancțiunile impuse Moscovei pe fondul crizei din estul Ucrainei, a declarat duminică ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează EFE.

"Ni se spune: 'Dacă ajutați la soluționarea crizei în Ucraina vom ridica sancțiunile (...)' Vă supunem atenției un criteriu; faceți un pas, garantați că insurgenții vor permite trecerea observatorilor la frontieră (ruso-ucraineană). Răspunsul nostru este simplu: Nu vom îndeplini și nici nu vom fi de acord cu niciun fel de criterii și cu niciun fel de condiții de acest gen", a declarat Lavrov la postul de televiziune NTV.

Lavrov și-a exprimat convingerea că obiectivul sancțiunilor occidentale nu îl reprezintă soluționarea situației din Ucraina, ci este o încercare de a schimba punctul de vedere al Rusiei după placul Occidentului. "În fapt, atât la nivel declarativ, cât și la nivelul faptelor s-a observat constant că adevăratul scop al restricțiilor este de a influența Rusia, de a o face să-și schimbe punctul de vedere în chestiuni-cheie, care sunt pentru noi și cele mai importante, de a o obliga să-și însușească punctul de vedere al Occidentului", a acuzat Lavrov, care a calificat această atitudine drept "arhaică, din secolul trecut, inerție a mentalității coloniale".

"Când în lumea contemporană se creează o ordine multipolară, este imposibil ca o ramură a acestei civilizații, cineva singur sau un grup de țări, să-și impună voința asupra celorlalți", a spus Lavrov. El a adăugat că "durata acestei perioade (de înfruntare între Rusia și Occident-n.red.) va depinde de existența unor politicieni cu o viziune strategică globală".

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Rusia sanctiuni
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close