Antena 3 CNN Externe Unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Putin a dispărut din spațiul public de două săptămâni | Ce spune purtătorul de cuvânt de la Kremlin

Unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Putin a dispărut din spațiul public de două săptămâni | Ce spune purtătorul de cuvânt de la Kremlin

Presa rusă și apoi cea internațională a semnalat că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a dispărut din spațiul public, de aproape două săptămâni.

Unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Putin a dispărut din spațiul public de două săptămâni | Ce spune purtătorul de cuvânt de la Kremlin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   13:11

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a dat joi un răspuns evaziv atunci când a fost întrebat în legătură cu acest subiect.

"Ministrul Apărării are multe griji. Este în derulare o operațiune militară specială. Desigur, nu e tocmai momentul potrivit pentru activități mass-media", a spus Peskov.

Ultimele imagini ancorate temporal în care apare Șoigu au fost difuzate în data de 11 martie.

Cum a dispărut ministrul rus al Apărării din spațiul public

În acea zi, ministerul său a anunțat că Șoigu (foto) a avut o discuție telefonică cu omologul turc, Hulusi Akar.

Tot pe 11 martie, Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip în care Șoigu vizita Spitalul Clinic Militar Central Mandrik, unde le-a acordat medalii militarilor ruși care au participat la "operațiunea militară specială" din Ucraina.

Pe 18 martie, Șoigu este menționat într-un anunț pe site-ul Kremlinului, în care se spune că Vladimir Putin a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate despre progresul "operațiunii speciale din Ucraina". Potrivit relatării, la întâlnire a fost prezent și Șoigu însă nu au fost publicate imagini de la eveniment.

Mai mult, în aceeași zi, televiziunea rusă Pervîi Kanal a difuzat un reportaj în care ministrul rus premia soldații. În material se menționa că evenimentul s-a petrecut în aceeași zi, însă imaginile folosite pentru ilustrație erau cele publicate în 11 martie pe site-ul Ministerului Apărării.

Șeful SMG al armatei ruse a "dispărut" odată cu ministrul Apărării

Surse din anturajul lui Șoigu spun că acesta ar avea probleme cardiace.

Anterior datei de 11 martie, acest colaborator foarte apropiat al președintelui Vladimir Putin apărea în presa rusă odată la câteva zile.

Valeri Gherasimov, șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, a dispărut, la rândul lui, din spațiul public, tot din data de 11 martie.

În acea zi, pe site-ul agenției TASS era publicată informația că Gherasimov a discutat cu omologul său turc, Yashar Guler.

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close