Antena 3 CNN Externe Serghei Șoigu și Lloyd Austin au discutat despre Ucraina | Prima convorbire între miniștrii Apărării american și rus în ultimele cinci luni

Serghei Șoigu și Lloyd Austin au discutat despre Ucraina | Prima convorbire între miniștrii Apărării american și rus în ultimele cinci luni

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, a discutat despre situația din Ucraina cu omologul său american, Lloyd Austin în timpul unui apel telefonic.

Serghei Șoigu și Lloyd Austin au discutat despre Ucraina | Prima convorbire între miniștrii Apărării american și rus în ultimele cinci luni
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Oct 2022   •   17:30

Informația este transmisă de președinția rusă, citată de presa de la Moscova.

"În data de 21 octombrie 2022, generalul de armată Serghei Şoigu, ministrul Apărării din Federația Rusă, şi Lloyd Austin, secretarul Apărării din  Statelor Unite, au purtat discuții telefonice.

Au fost discutate probleme actuale ale securității internaționale, inclusiv situația din Ucraina", relatează publicația Ukrainska Pravda pe baza surselor din presa rusă.

Pentagonul confirmă discuția dintre Șoigu și Austin

Într-un comunicat separat emis de Pentagon se menționează că, în discuția cu ministrul Şoigu, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a subliniat ''importanța menținerii canalelor de comunicare" în contextul războiului din Ucraina.

Pentagonul nu a oferit alte detalii despre convorbirea celor doi înalți reprezentanți.

Este prima discuție între cei doi miniștri după mai bine de cinci luni.

Pe 13 mai, Austin a discutat cu Şoigu pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

De atunci, nu au existat relatări privind convorbiri între cei doi.

Pe 2 octombrie, secretarul american al Apărării i-a transmis omologului rus un avertisment cu privire la consecințele unui atac nuclear asupra Ucrainei.

Discuția dintre Șoigu și Austin, după vizita ministrului britanic al Apărării, Ben Wallace, la Washington

Pe fondul temerilor că Vladimir Putin va utiliza armele nucleare în Ucraina, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a întreprins o vizită precipitată la Washington.

Wallace a decis să nu se prezinte, marți, la o audiere în Comisia de specialitate din Camera Comunelor a Parlamentului britanic pentru a zbura în capitala americană în vederea discuțiilor la Casa Albă și la Pentagon.

Se presupune că discuțiile au acoperit cele mai recente evoluții ale situației din Ucraina, inclusiv recentele atacuri masive ordonate de Putin asupra centralelor energetice ale Kievului și posibilitatea ca președintele rus să ordone un atac nuclear demonstrativ.

Secretarul britanic de Externe, James Cleverly, a subliniat urgența situației și a precizat că discuțiile lui Wallace cu oficialii de la Washington nu puteau fi purtate la telefon.

Potrivit ministrului britanic, SUA și Marea Britanie trebuie să răspundă la escaladarea, de către Putin, a războiului din Ucraina "în ritmul în care au loc evenimentele".

×
Subiecte în articol: Serghei Șoigu Lloyd Austin
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close