Antena 3 CNN Externe Spioni ruși demascați | Serviciile secrete ucrainene publică numele a 620 de presupuși agenți ruși din Europa

Spioni ruși demascați | Serviciile secrete ucrainene publică numele a 620 de presupuși agenți ruși din Europa

Serviciul de informații militar al Ucrainei a publicat numele și datele de contact ale a 620 de persoane despre care se crede că ar fi ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei implicați în „activități criminale” în Europa.

Spioni ruși demascați | Serviciile secrete ucrainene publică numele a 620 de presupuși agenți ruși din Europa
Sursa foto: Ministerul Apărării Ucraina
de Alexandra Ionescu    |    29 Mar 2022   •   10:54

Informațiile nu au putut fi verificate în mod independent. Rusia nu a comentat imediat lista de nume.

Într-o postare în limba rusă pe site-ul său oficial, departamentul de informații al Ministerului ucrainean al Apărării a enumerat persoanele despre care spune că sunt angajați FSB înregistrați la sediul agenției din Moscova.

„Angajații FSB al Rusiei implicați în activitățile criminale ale statului-agresor din Europa”, se spune, fără a oferi detalii suplimentare despre presupusele crime, informează Euractiv

A furnizat numele sub o fotografie a sediului din Moscova al FSB, un succesor al poliției de securitate KGB din era sovietică.

Numele par să fie ale cetățenilor ruși. Alături de nume sunt date despre care serviciul special ucrainean pretinde că conțin data nașterii, pașaportul, înregistrarea adresei, datorii, cartelele SIM, modemurile, mașinile, observații și multe altele.

Toți cei 620 de agenți sunt înregistrați la aceeași adresă – strada Bolshaya Lubyanka din Moscova, adresa FSB, fostul KGB.

Nu sunt specificate țările europene în care se află și lucrează persoanele în cauză.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina spioni agenti rusi FSB
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close