Antena 3 CNN Externe Serviciile de securitate au ucis cel puţin 13 persoane, în Siria

Serviciile de securitate au ucis cel puţin 13 persoane, în Siria

Serviciile de securitate au ucis cel puţin 13 persoane, în Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    22 Noi 2011   •   22:39

Mai mult de 13 persoane, printre care cinci copii şi adolescenţi, au fost ucise marţi în Siria, fiind împuşcate de armată sau de serviciile de securitate în regiunile Homs şi Idleb, potrivit AFP.

"Patru tineri de 10, 11, 13 şi 15 ani au fost ucişi de focuri de armă trase de armată sau de serviciile de securitate la punctul de control de la Houle", la nord-vest de Homs, arată sursa citată. De asemenea, un copil de şase ani a fost găsit mort într-un cartier din Homs.

Alţi trei civili au fost ucişi în oraşul Homs, la 160 de kilometri nord de Damasc. La Talbisse, la 15 kilometri nord de Homs, un civil a fost găsit mort, iar un dezertor din cadrul armatei a fost omorât la Qousseir, la sud de Homs.

Trei fraţi au fost împuşcaţi mortal la Idleb, la 320 de kilometri de Damasc, iar cinci persoane au fost rănite în confruntări care au izbucnit la Maarrat an-Numan şi la Jassem.

În pofida presiunilor internaţionale, inclusiv ale Ligii Arabe, regimul Bashar al-Assad continuă acţiunile de reprimare a revoltei populare care durează de opt luni.

Citeşte şi Analişti: Zilele lui Bashar al-Assad la preşedinţia Siriei sunt numărate.

×
Subiecte în articol: Siria morti impuscati Bashar al-Assad armata
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close