Antena 3 CNN Externe Serviciile secrete libaneze: Sirienii ucid intenţionat jurnalişti occidentali

Serviciile secrete libaneze: Sirienii ucid intenţionat jurnalişti occidentali

Serviciile secrete libaneze: Sirienii ucid intenţionat jurnalişti occidentali
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Feb 2012   •   12:09

Serviciile de informaţii libaneze susţin că au interceptat convorbiri care ar arăta că regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad ucide în mod intenţionat jurnalişti ocidentali, informează Euronews, potrivit Mediafax.

Oficiali din Liban spun că au interceptat convorbiri telefonice în care lideri ai armatei siriene ar fi discutat despre modul în care vor susţine că reporterii au fost ucişi în cadrul unor schimburi de focuri.

Mai mult, au existat ordine directe de a ataca un centru de presă improvizat din oraşul Homs, unde doi jurnalişti occidentali au fost ucişi miercuri şi alţi trei au fost răniţi.

Cei doi jurnalişti ucişi miercuri la Homs, în centrul Siriei, sunt reporterul american Marie Colvin, care lucra pentru săptămânalul britanic Sunday Times, şi fotoreporterul francez Remi Ochlik, angajat al agenţiei de presă IP3 Press din Paris.

În cursul aceluiaşi atac au fost răniţi jurnalista Edith Bouvier, de la cotidianul francez Le Figaro, şi fotoreporterii Paul Conroy (Marea Britanie) şi William Daniels (Franţa).

×
Subiecte în articol: ucide jurnalisti Bashar al-Assad
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close