Antena 3 CNN Externe Serviciile secrete pakistaneze: Bin Laden a fost trădat de prietenul său, Ayman al Zawahiri

Serviciile secrete pakistaneze: Bin Laden a fost trădat de prietenul său, Ayman al Zawahiri

Serviciile secrete pakistaneze: Bin Laden a fost trădat de prietenul său, Ayman al Zawahiri
Sursa foto: Foto: daylife.com
08 Mai 2011   •   13:00

Osama bin Laden ar fi fost trădat chiar de prietenul şi colaboratorul său, Ayman al Zawahiri, care urmărea să preia puterea. Ipoteza a fost prezentată de un ziar din Pakistan, care citează surse din serviciile secrete locale. Al Zawahiri l-ar fi convins pe Bin Laden să se mute în Pakistan, în casa în care a fost găsit şi ucis de americani.  

Televiziunea Al Jazeera a obţinut de la serviciile secrete pakistaneze noi imagini cu locuinţa din Abbottabad în care a stat Osama bin Laden. Înregistrarea a fost filmată imediat după operaţiunea americană.

Foarte multe lucruri au fost luate din această casă. Bucătăria a fost golită, unele camere au rămas, de asemenea, goale. Garderoba a fost complet golită.

Înregistrarea dezvăluie o casă complet devastată, după atacul american. Surse din serviciile secrete Pakistaneze spun că Osama s-ar fi mutat acolo toamna trecută convins de mâna sa dreaptă, egipteanul Ayman al Zawahiri.

Între cei doi ar fi apărut divergenţe, iar Zawahiri ar fi vrut să-şi elimine prietenul saudit. Se spune că numărul 2 al Qaida l-a îndemnat astfel pe bin Laden să plece din zona de graniţă pakistano-afgană, unde era în siguranţă şi să se mute în Abbottabad.

Surse din Pentagon spun că informaţiile găsite în calculatoarele din casa lui bin Laden dezvăluie că el plănuia atacuri în America. Reţeaua ar fi încercat să recruteze atacatori din rândurile minorităţilor etnice din Statele Unite.

Atentatele ar fi avut drept ţintă oraşele Washington, New York, Los Angeles şi Chicago. Americanii spun că documentele găsite în calculatoarele lui bin Laden reprezintă cea mai mare captură de informaţii secrete făcută vreodată.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close