Antena 3 CNN Externe Serviciile speciale ruse: Am arestat un spion chinez care încerca să obţină informaţii despre rachetele ruseşti

Serviciile speciale ruse: Am arestat un spion chinez care încerca să obţină informaţii despre rachetele ruseşti

Serviciile speciale ruse: Am arestat un spion chinez care încerca să obţină informaţii despre rachetele ruseşti
Sursa foto: Foto: abcnews.go.com
05 Oct 2011   •   13:06

Serviciile speciale ruse au anunţat, miercuri, arestarea unui spion chinez, care încerca să obţină informaţii privind rachetele ruseşti S-300, informează AFP.
   
"Cetăţeanul chinez, care era traducător pentru delegaţii oficiale, încerca să obţină, de la cetăţeni ruşi cărora le promitea recompense, documente clasificate secret de stat (...) referitoare la sistemele de armament S-300", potrivit unui comunicat al FSB, citat de agenţiile de presă ruse.
   
Suspectul "a fost arestat la 28 octombrie 2010, la Moscova", precizează FSB, care a dat publicităţii informaţia abia miercuri, la aproape un an de la data arestării.
   
Rezultatele anchetei penale pentru spionaj au fost transmise marţi unui tribunal din Moscova, adaugă serviciile speciale ruse.
   
Sistemul de rachete S-300 este asemănător modelului american Patriot şi poate neutraliza rachete de croazieră şi avioane de luptă la o distanţă de până la 150 de kilometri şi o altitudine de până la 27 de kilometri.


×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close