Antena 3 CNN Externe Serviciul Canadian de Informaţii: Mai mulţi politicieni se află sub influenţa Chinei

Serviciul Canadian de Informaţii: Mai mulţi politicieni se află sub influenţa Chinei

Serviciul Canadian de Informaţii: Mai mulţi politicieni se află sub influenţa Chinei
25 Iun 2010   •   11:42

Directorul Serviciului Canadian de Informaţii (CSIS), Richard Fadden, a făcut declaraţii şocante în cadrul unui interviu acordat televiziunii CBC. Oficialul a precizat că ministrii a două provincii canadiene se află sub influenţa puterilor străine, în special a Chinei.

"Suntem îngrijoraţi de faptul că mai mulţi oameni politici din provincii au dezvoltat un ataşament faţă de unele ţări străine. O asemenea persoană obţine un post care îi permite să ia decizii ce afectează ţara, provincia sau municipalitatea?, a spus Fadden.

?Se pare că deciziile nu mai sunt luate în funcţie de binele public, ci în funcţie de preocuparea unei alte ţări", a precizat Directorul Serviciului Canadian de Informaţii, în cadrul unui interviu pentru postul public de televiziune CBC.

Comunitatea chineză a fost indignată de afirmaţiile oficlialului canadian. "Afirmaţiile pun la îndoială loialitatea unui întreg grup de persoane, în special a celor care lucrează pentru public?, este de părere Tung Chan, fost consilier municipal la Vancouver.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: Canada servicii secrete
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close