Antena 3 CNN Externe Serviciul de contraspionaj israelian anunţă ARESTAREA unui "SPION IRANIAN"

Serviciul de contraspionaj israelian anunţă ARESTAREA unui "SPION IRANIAN"

Serviciul de contraspionaj israelian anunţă ARESTAREA unui "SPION IRANIAN"
Sursa foto: Foto: jpost.com
29 Sep 2013   •   11:58

Serviciul israelian de contraspionaj Shin Beth a anunţat duminică arestarea, pe 11 septembrie, a unui bărbat prezentat ca "spion" iranian, care avea supra sa fotografii cu Ambasada Statelor Unite la Tel Aviv, relatează AFP, conform Mediafax.

Acest "spion" deţinea un paşaport belgian şi a fost trimis în Israel în contul Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, anunţă Shin Beth într-un comunicat, precizând că bărbatul a fost arestat pe Aeroportul Ben Gurion de la Tel Aviv.
Bărbatul, prezentat ca Ali Mansouri, a fost înrolat într-o "unitate operaţională specială a Gardienilor Revoluţiei însărcinată să comită numeroase atentate teroriste n lume", a adăugat serviciul de contraspionaj.
Într-un interogatoriu, suspectul, în vârstă de 58 de ani, care a intrat în Israel sub identitatea falsă de Alex Mans, a spus că iranienii i-au cerut să îşi folosească statutul de om de afaceri pentru a crea societăţi, în Israel, în contul serviciilor iraniene de securitate, "cu scopul de a aduce atingere intereselor israeliene şi occidentale".
În schimbul activităţilor sale, i s-a promis un milion de dolari, adaugă Shin Beth.
 

×
Subiecte în articol: spion Israel arestare serviciu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close