Antena 3 CNN Externe Serviciile secrete ruse au angajat o bufniţă spion. Ce misiune va avea

Serviciile secrete ruse au angajat o bufniţă spion. Ce misiune va avea

Serviciul Federal de Protecţie, responsabil de paza administraţiei prezidenţiale ruse a angajat o bufnită polară pentru asigurarea protecției la evenimentele importante de stat respectiv protecţia turiştilor.

Serviciile secrete ruse au angajat o bufniţă spion. Ce misiune va avea
de Claudia Popovici    |    28 Iun 2021   •   20:05

Anunţul a fost făcut de Agenţia de presă TASS, afiliată Kremlinului care a precizat că noul recrut, o bufniţă polară numită Buran va avea o sarcină specială alături de alți "colegi" care vor lucra în ture.

Mai exact, Buran va asigura protecţia la evenimentele importante de stat respectiv protecţia turiştilor împotriva...ciorilor.

„Buran are rolul de 'surpriză', având în vedere că bufniţele polare nu trăiesc în centrul Rusiei. Ciorile îl vor observa pe Buran şi vor crede că este o ţintă uşoară,nouă şi vulnerabilă, doar că acestea vor fi imediat contracarate de către „colegii” lui Buran, o echipă formată din şase păsări de pradă, informează agenţia de presă TASS, afiliată Kremlinului, potrivit The Moscow Times.

Mai exact, Buran se alătură unei echipe speciale formată trei şoimi Astur, Zeus şi Hector respectiv Filya bufnița vultur și altor păsări din Serviciul de Falconerie al FSO, care funcționează încă din era sovietică.

Fiecare membru al echipei de păsări urmează o pregătire specială pentru a păzi Kremlinul. Păsările lucrează în schimburi rotative care depind de starea lor fizică și de dispoziția actuală, a spus angajatul FSO.

Astfel, rolul lui Buran este să dea de veste ciorilor că serviicile secrete ruse au toţi ochii de vultur pe poziţie.

 

×
Subiecte în articol: bufnita
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close