Antena 3 CNN Externe Adevărul despre Severodonețk, spus de Londra în ultima actualizare

Adevărul despre Severodonețk, spus de Londra în ultima actualizare

După o lună de asalturi intense, în urma cărora au existat numeroase victime colaterale și au fost distruse trei poduri rutiere și unul feroviar, rușii au ajuns să controleze majoritatea zonelor orașului Severodonețk.

Adevărul despre Severodonețk, spus de Londra în ultima actualizare
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Iun 2022   •   12:06

Estimarea apare în ultima actualizare informativă difuzată de Ministerul britanic al Apărării.

Documentul menționează și situația celor câteva sute de civili captivi în adăposturile uzinei chimice "Azot" din regiunea industrială a orașului.

Rusia i-a somat pe soldații ucraineni care apără fabrica să depună armele.

De asemenea, trupele ruse au anunțat că vor permite evacuarea civililor de la uzină într-o "fereastră" de 12 ore, care a  început la ora locală 5 dimineața.

După experiența de la Mariupol, există însă un puternic scepticism privind soarta celor care aleg să plece pe coridorul organizat de ruși.

Britanicii estimează că, dacă forțele de apărare vor continua să apere uzina chimică, Moscova nu-și va putea redesfășura în altă parte unitățile mobilizate acolo.

Zeleski: "Ucraina suferă pierderi dureroase în Donbas"

Armata ucraineană suferă pierderi "dureroase" în Donbas și în alte locuri unde se dau lupte, a spus președintele Volodimir Zelenski în mesajul său televizat de marți noaptea.

El a insistat că țara sa are nevoie de arme moderne anti-rachetă pentru se putea apăra. 

Zelenski a mai spus că este "vital" ca Donbas să fie apărat și că evoluția situației de acolo va decide, în mod esențial, cine va domina ostilitățile în următoarele săptămâni. 

"Pierderile sunt, din nefericire, dureroase, dar trebuie să rezistăm. Este statul nostru. Cu cât suferă inamicul mai multe pierderi (în Donbas), cu atât mai puține resurse va avea la dispoziție pentru continuarea agresiunii", a transmis el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Kievul spune că a eliminat 250 de militari inamici în 24 de ore

Circa 250 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina, în ultimele 24 de ore, în cea de-a 111-a zi a invaziei, transmit autoritățile de la Kiev. Potrivit acestora, de la începutul războiului, pe 24 februarie, în Ucraina și-au pierdut viața circa 32.750 de militari ai Moscovei.

Statul Major al armatei ucrainene mai arată că rușii au pierdut în acest interval 1.440 de tancuri, 3.528 de alte tipuri de blindate, 722 de sisteme de artilerie și 230 de lansatoare de rachete multiple.

La acestea se adaugă 97 de sisteme anti-aeriene, 213 avioane, 179 de elicoptere, 591 de aparate fără pilot și 129 de rachete de croazieră.

De asemenea, rușii ar mai fi rămas fără 13 nave de război.

BBC menționează că nu poate verifica în mod independent aceste date.

Foto principală: uzina Azot, incendiată în urma bombardamentelor ruse

Foto galerie: distrugeri în Severodonețk. Se observă efectele bombardamentelor asupra unui spital, asupra unei școli și asupra unor ansambluri rezidențiale, precum și tehnică militară distrusă
 

×
Subiecte în articol: Severodonețk Volodimir Zelenski azot
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close