Antena 3 CNN Externe SEX între preoţii catolici, la nivel înalt. Scandalul odios care aruncă în aer Biserica Catolică

SEX între preoţii catolici, la nivel înalt. Scandalul odios care aruncă în aer Biserica Catolică

SEX între preoţii catolici, la nivel înalt. Scandalul odios care aruncă în aer Biserica Catolică
de O.P.    |    25 Feb 2013   •   06:06

 Un nou scandal planează asupra Vaticanului înainte de alegerea noului Suveran Pontif. Şeful Bisericii Catolice din Scoţia, care va participa la conclavul care îl va alege pe viitorul Papă, este acuzat că a făcut avansuri sexuale mai multor preoţi catolici în urmă cu 33 de ani.  Cu toate acestea, cardinalul este renumit pentru opoziţia faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Şeful Bisericii Catolice din Scoţia, cardinalul Keith O'Brien, a fost reclamat la Vatican de mai mulţi preoţi, care-l acuză pe prelat de comportament nepotrivit şi cer demisia acestuia.

O'Brien i-ar fi făcut avansuri unuia dintre preoţii acuzatori, în urma consumului de alcool. Un alt preot a pretins că O'Brien profita de rugăciuni nocturne pentru a avea contacte nepotrivite. Toate aceste incidente ar fi avut loc în urmă cu 33 de ani, susţin acuzatorii. Reacţia oamenilor de rând nu a întârziat să apară.

Renumit pentru opoziţia faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi de adopţiile de copii de către cuplurile gay, cardinalul Keith O'Brien şi-a atras furia comunităţii minorităţilor sexuale.

Scandalul a izbucnit la doar o zi după ce şeful Bisericii Catolice din Scoţia, care urmează să participe la conclavul însărcinat cu alegerea noului papă, a vorbit despre dificultatea desemnării succesorului de la Vatican.

Cardinalul Keith O'Brien spunea că va opta pentru alegerea unui Papă mai tânăr decât predecesorii, pentru a nu se ajunge iar la o retragere din postura de Suveran Pontif.

Scandalul a izbucnit cu doar o lună înainte de retragerea din activitate a cardinalului Keith O'Brien.





×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close