Antena 3 CNN Externe Sfârşit tragic pentru o femeie cu dizabilităţi! A fost înghiţită de flăcări în propria locuinţă

Sfârşit tragic pentru o femeie cu dizabilităţi! A fost înghiţită de flăcări în propria locuinţă

Sfârşit tragic pentru o femeie cu dizabilităţi! A fost înghiţită de flăcări în propria locuinţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Sep 2015   •   14:46

Un incendiu de vegetaţie din nordul statului american California, considerat cel mai grav din vestul SUA de anul acesta, a provocat moartea unei femei şi a distrus aproximativ 400 de locuinţe, au anunţat luni pompierii, citaţi de Reuters.
   
Incendiul a izbucnit sâmbătă şi s-a extins rapid într-o zonă locuită de mici comunităţi pe văile şi dealurile situate la nord de regiunea vinicolă din comitatul Napa, determinând evacuarea a mii de locuitori.
   
O femeie în vârstă, cu dizabilităţi, care nu şi-a putut părăsi locuinţa, a murit în incendiu, a declarat locotenentul Steve Brooks, purtătorul de cuvânt al biroului şerifului din comitatul Lake.
   
Locuitorii evacuaţi au povestit scene haotice, fiind nevoiţi să-şi părăsească locuinţele printre flăcări.
   
Departamentul de protecţie împotriva incendiilor din California (Cal Fire) a anunţat luni că aproximativ 1.000 de structuri au fost distruse, dintre care cel puţin 400 de case. Alte 9.000 de structuri erau ameninţate de flăcări luni seara, iar în total aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate.
  
Până luni seara, flăcările au mistuit 24.690 de hectare de vegetaţie, incendiul fiind controlat doar în proporţie de 10 la sută, potrivit Cal Fire.
   
Pompierii au apreciat că flăcările s-au extins cu o viteză fără precedent, din cauza vegetaţiei uscate, pe fondul secetei din ultimii patru ani.
   
Patru pompieri au fost spitalizaţi cu arsuri de gradul doi sâmbătă, iar până luni seara peste 1.400 de pompieri au fost mobilizaţi în lupta cu flăcările.
   
Guvernatorul Jerry Brown a declarat că schimbările climatice vor continua să agraveze condiţiile propice incendiilor de vegetaţie.
 
Citeşte şi:

Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor devastatoare



×
Subiecte în articol: california incendii de vegetatie
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close