Antena 3 CNN Externe Sfârşitul lumii vine pe 21 mai, crede o sectă din SUA

Sfârşitul lumii vine pe 21 mai, crede o sectă din SUA

Sfârşitul lumii vine pe 21 mai, crede o sectă din SUA
Sursa foto: Foto: prlog.org
14 Mai 2011   •   19:41

Chiar dacă ziua de vineri 13 a trecut, iar alinierea planetelor n-a provocat nici o nenorocire deosebită, mai sunt încă oameni convinşi că sfârşitul lumii e doar la un pas. Generoşi, ei fac tot ce pot ca să-i convingă şi pe alţii, dar fără mare succes.

Un asemenea grup fundamentalist s-a instalat, vineri, în inima New York-ului, Times Square, ca să avertizeze omenirea că îşi trăieşte ultimele zile.

Membrii grupării religioase Family Radio afirmă că sfârşitul lumii şi Judecata de Apoi vor veni la 21 mai. Ei susţin că însăşi Biblia indică, pentru cine ştie să-i dezlege tainele, nu numai data ci şi ora marelui final.

Secta a făcut totul pentru a răspândi marea veste. O întreagă flotă de camioane a invadat piaţa din centrul oraşului New York, iar voluntarii au început munca de lămurire de la om la om. Dar au nimerit mai ales peste sceptici greu de convins.

Militanţii îndeamnă oamenii să se roage, pentru că doar aşa au şanse să fie salvaţi prin graţia divină, înaintea sfârşitului.

Eforturile sunt, însă, aproape inutile: la New York, sfârşitul lumii pur şi simplu nu pare credibil.

Îndoielile sunt justificate: liderul sectei a prezis, deja, sfârşitul lumii în septembrie 1994, iar când aceasta nu s-a întâmplat, a spus că a greşit calculele. Acum, însă, este ferm convins că nu s-a mai înşelat.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close