Antena 3 CNN Externe Shell va renunța la parteneriatele cu Gazprom

Shell va renunța la parteneriatele cu Gazprom

Shell va renunța la parteneriatele cu Gazprom și își va încheia implicarea în gazoductul Nord Stream 2.

Shell va renunța la parteneriatele cu Gazprom
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / Pavel Lvov
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2022   •   21:24

Shell a anunțat luni că intenționează să renunțe la parteneriatele sale în acțiuni cu Gazprom, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Potrivit unui comunicat citat de CNN, Shell intenționează să iasă din asocierile sale cu Gazprom și entitățile conexe.

De asemenea, compania va pune capăt implicării sale în proiectul gazoductului Nord Stream 2, se mai arată în comunicat.

„Suntem șocați de pierderile de vieți omenești din Ucraina, pe care le deplângem, rezultate în urma unui act de agresiune militară fără sens care amenință securitatea europeană", a declarat directorul general al Shell, Ben van Beurden, potrivit Mediafax.

„Decizia noastră de a ne retrage este una pe care o luăm cu convingere", a spus el, adăugând că „nu putem, și nu vom sta deoparte.

Obiectivul nostru imediat este siguranța oamenilor noștri din Ucraina și sprijinirea oamenilor noștri din Rusia. În cadrul discuțiilor cu guvernele din întreaga lume, vom analiza, de asemenea, implicațiile comerciale detaliate, inclusiv importanța aprovizionării sigure cu energie a Europei și a altor piețe, în conformitate cu sancțiunile relevante".

La sfârșitul anului 2021, Shell avea aproximativ 3 miliarde de dolari în active imobilizate în aceste întreprinderi din Rusia, potrivit companiei.

„Ne așteptăm ca decizia de a începe procesul de ieșire din societățile mixte cu Gazprom și entitățile conexe să aibă un impact asupra valorii contabile a activelor Shell din Rusia și să ducă la deprecieri", a precizat Shell în comunicat.

×
Subiecte în articol: shell Gazprom gazoductul Nord Stream 2
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close