Antena 3 CNN Externe Shimon Peres susţine soluţia unui stat palestinian

Shimon Peres susţine soluţia unui stat palestinian

Shimon Peres susţine soluţia unui stat palestinian
Sursa foto: shimon peres
24 Noi 2009   •   23:40

Preşedintele israelian Shimon Peres a cerut guvernului său să pună capăt conflictului israeliano-palestinian prin crearea a două state.

"Soluţia dureroasă a divizării pământului, două state pentru două popoare, este ceva ce David Ben-Gurion (primul premier al Israelului) a îmbrăţişat, iar astăzi este acceptată de majoritate," declara Peres la ceremonia de comemorare a 36 de ani de la moartea lui Ben-Gurion.

Pacea dintre Israel şi palestinieni este "la doar un pas," iar Peres a cerut premierului Benjamin Netanyahu să pună capăt conflictului în timpul mandatului său.
Pe de altă parte, Benjamin Netanyahu a ţinut să respingă speculaţiile că Israel pregăteşte un schimb de prizonieri cu Hamas.
"Nu avem încă un acord, iar când îl vom avea va fi dezbătut în Knesset şi votat de cabinet . Oricum nu a sosit încă acel timp?.
Acesta este primul răspuns public al lui Netanyahu la afirmaţiile ce au circulat în ultima perioadă. Presa a scris că Israel şi Hamas sunt aproape de a ajunge la un acord prin care grupul palestinian să îl elibereze pe soldatul israelian Gilad Shalit în schimbul a circa 1000 de prizonieri palestinieni.
Anterior, guvernul arăta că relatările din presă sunt în mod intenţionate distorsionate.
Oricum, după vizita în Egipt, preşedintele israelian preciza că s-a înregistrat "un progres real" în această chestiune.


Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close