Antena 3 CNN Externe Şi-a dorit să trăiască, dar a fost refuzat. Vezi tragedia unui copil de 8 ani

Şi-a dorit să trăiască, dar a fost refuzat. Vezi tragedia unui copil de 8 ani

Şi-a dorit să trăiască, dar a fost refuzat. Vezi tragedia unui copil de 8 ani
Sursa foto: fox8.com
17 Feb 2012   •   14:46
 Părinţii unui copil de 8 ani care a murit în urma unui limfom Hodgkin, după o suferinţă de mai multe luni cu gâtul umflat, au fost condamnaţi la 8 ani de închisoare, după ce au pledat, joi, vinovaţi la acuzaţia de neglijare a tratamentului copilului.

Monica Hussing, în vârstă de 37 ani şi William Robinson SR în vârstă de 40 de ani, au fost apăraţi de avocaţii lor, aceştia susţinând că părinţii au avut probleme financiare, încercând să meargă la control cu fiul lor, dar nu şi-au putut permite.

Cuplul a primit pedeapsa maximă de la judecătorul Michael Astrab, după ce a pledat vinovat luna trecută în ultimul moment, exact când procesul urma să înceapă. 

Ei au fost încătuşaţi şi luaţi în custodie imediat. Amândoi plănuiesc să facă recurs la sentinţă.

Willie Robinson s-a prăbuşit în casa sa, la data de 22 martie 2008. Procurorii susţin că acesta şi-ar fi implorat părinţii să îl ducă la un medic, însă aceştia l-au refuzat. Limfomul Hodgkin este un cancer uşor tratabil.

Fiica lui Hussing, Lilian Hussing, a mărturisit că familia nu a avut bani pentru îngrijirea medicală a băiatului, şi că au apelat de nenumărate ori la Serviciile Sociale pentru a obţine ajutor. Deasemenea, au fost la o clinică gratuită, însă au plecat când li s-a spus că au de plata 180 dolari.

Procurorii susţin că în timp ce băiatul suferea, şi părinţii acuzau dificultăţi financiare, aceştia au plătit totuşi 87 dolari pentru a deparatiza pit bull-ul familiei. Însă fiica lui Hussing a susţinut că pit bull-ul aparţinea bunicilor ei, care au plătit pentru deparazitare.

Serviciile Sociale pentru copii spun că au lucrat cu familia în vederea îngrijirii şi îmbunătăţirii sănătăţii copilului, după ce au primit un apel telefonic în iulie 2007.

Oficialii agenţiei au afirmat că un lucrător vizita cel puţin o dată pe luna familia, şi că i-au forţat pe părinţi să îl ducă pe copil la doctor, însă au fost refuzaţi.

Cu toate acestea, avocatul lui Robinson Thomas Rein a spus că un lucrător social care a vizitat familia în ianuarie 2008 ", a indicat că toţi copiii erau sănătoşi şi fericiţi." El a spus  că nimeni nu ştia că băiatul avea cancer până când a murit şi a fost efectuată o autopsie.

Aproximativ două săptămâni după ce s-au mutat la Cleveland, a spus fiica lui Hussing, fratele ei a venit jos că nu se simte bine. Mama ei l-a tratat cu medicamente pentru răceală, dar copilul a murit în mai puţin de 3 zile.

×
Subiecte în articol: copil cuplu parinti cancer
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close