Antena 3 CNN Externe Şi-a obligat elevii să facă un lucru INCREDIBIL. Autorităţile sunt revoltate

Şi-a obligat elevii să facă un lucru INCREDIBIL. Autorităţile sunt revoltate

Şi-a obligat elevii să facă un lucru INCREDIBIL. Autorităţile sunt revoltate
Sursa foto: Foto: ehow.com
23 Ian 2013   •   17:00

Un profesor din Japonia este anchetat după ce a forţat doi studenţi să bea acid clorhidric diluat, după ce aceştia ar fi dat un răspuns greşit la un experiment ştiinţific. Incidentul nu ar fi ieşit la lumină dacă un coleg de-al lor nu ar fi povestit părinţilor ce s-a întâmplat, scrie telegraph.co.uk.

Profesorul, al cărui nume nu a fost făcut public, a declarat în faţa poliţiei că soluţia nu le-a făcut rău elevilor, deoarece era diluată. Însă asta nu i-a convins pe anchetatori.

"Pe lângă faptul că incidentul le-a pus viaţa şi sănătatea în pericol băieţilor, este un eşec grav şi din partea conducerii, şi nu putem decât să ne cerem scuze în faţa studenţilor şi a părinţilor acestora", a declarat un oficial.

"Acum rămâne să stabilim pedeapsa pe care o vom lua împotriva profesorului", a adăugat acesta.

Gestul profesorului a concentrat atenţia asupra pedepselor practicate în şcolile din Japonia. Profesorilor le este interzis să folosească pedepse corporale împotriva elevilor, dar se pare că sinuciderea unui elev de 17 ani a demonstrat că acestea încă fac parte din viaţa şcolară.

Tânărul, care era căpitanul echipei de baschet, era pedepsit de antrenorul său în mod repetat. Cu o zi înainte să fie găsit spânzurat în camera sa, băiatul a fost pălmuit peste faţă de nenumărate ori pentru greşelile sale.

"Chiar dacă fac acealeaşi greşeli ca şi alţii, antrenorul mă ceartă aspru doar pentru că sunt căpitan", a scris băiatul într-un bilet.

După sinuciderea elevului, 21 de sportivi din cei 50 au declarat că au fost pedepsiţi similar de către antrenor.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close