Antena 3 CNN Externe Și-a pierdut soțul la doar șase săptămâni de la nuntă. Ce a aflat femeia după 70 de ani

Și-a pierdut soțul la doar șase săptămâni de la nuntă. Ce a aflat femeia după 70 de ani

Și-a pierdut soțul la doar șase săptămâni de la nuntă. Ce a aflat femeia după 70 de ani
Sursa foto: Foto: Piixabay.com
11 Aug 2017   •   13:54

Un cuplu din Vernon, Texas, s-a căsătorit în anii ’40, dar a apucat să trăiască fericit doar pentru o scurtă perioadă. La doar șase săptămâni de la nuntă, bărbatul a fost detașat să lupte în Al Doilea Război Mondial.

Potrivit Unica.ro, pe 17 iulie 1944, locotenentul Billi Harris a plecat în Franța, pe front. A fost ultima dată când Peggy și-a văzut soțul, iar de atunci nu a mai aflat nimic despre el, până recent.

Pentru că nu a mai primit nicio scrisoare din partea lui Billy, femeia a crezut inițial că soțul ei a fost ucis în război la fel ca mulți alți soldați. Apoi, brusc, a primit vestea că acesta este în viață și este în drum spre casă. Ulterior, i s-a spus din nou că soțul ei este mort. Confuzia a fost un adevărat roller coaster emoțional pentru Paggy.

Într-un final, femeia a decis să îi scris unui congressman pentru a-l întreba ce s-a întâmplat, de fapt, cu soțul ei. Răspunsul a venit simplu: Billy era dat „dispărut în misiune”.

Atunci, Peggy și verișoara ei, Alton Harvey, au decis că este momentul să înceapă propria lor investigație. După lungi cercetări, femeia a aflat că soțul ei a fost îngropat într-un cimitir din regiunea Normandia, Franța. I-au trebuit șapte decenii să afle că Billy murise erou.
Peggy a descoperit că drumul principal din orașul Les Ventes, Normandia poartă numele soțului său: „Place Billie D. Harris”, bulevard pe care localnicii defilează în fiecare an pentru a onora sacrificiul locotenentului Harris. În timpul războiului, Billie a virat avionul de vânătoare în care se afla spre pădure, pentru a evita prăbușirea în oraș.

×
Subiecte în articol: sot nunta razboi pierdere
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close